dimarts, 6 d’abril del 2010

Fem d'exploradors

He participat per segona vegada a l'espai de l'hort però no he pogut observar una sessió molt diferent a la del primer dia. Hem començat a l'aula, on els infants han fet hipòtesis sobre allò que veureien a l'hort i després, amb colors, ho han dibuixat en cartolines per grups. A continuació, asseguts en rotllana, la mestra ens ha fet treure els barrets d'explorador que tots duem a les butxaques i ens l'hem posat, ha explicat les capsetes transparents que ens enduriem per recollir coses interessants, ha donat brúixoles als exploradors, sobretot als més grans, a compartir amb els petits, i hem anat a l'hort a comprovar si allò que s'havia deduit es corresponia amb la realitat.
Hem observat, hem tocat, hem olorat i hem après com són les plantes i a quin fruit o verdura pertanyen. Hem agafat alguna formiga i algún fruit.
En tornar a l'aula hem pogut adonar-nos de les coses que no haviem vist a l'hort com per exemple les pastanagues, que creixen sota terra i aquelles que si, com els enciams.










Hem pogut observar les formigues i tocar i olorar ben d'a prop els fruits recollits. M'ha semblat molt bona idea la de tractar d'imaginar i després investigar. D'aquesta manera es formenta la curosistat des infants i, un cop s'hi troben fan una mirada més conscient d'allò que observen.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada